OchiReci Chronicles

Megjelenés helye Romania - Bulvár és szórakozás - 04 Jun 2024 13:32 - 0

O nouă zi o nouă parte din poveste, chiar prezenta parte urmând a cauza ceva comentarii că aparent iar mă iau de nu știu ce, cu toate că nu o fac. Zic să fiu sincer și să vă zic din start asta să nu fiți surprinși după! Oricum îs mohorât azi, și vremea de afară parcă îmi face în ciudă copindu-mă dar trec toate!

În părțile anterioare am vorbit despre programe din domeniul armamentului pentru că tot de acolo am pornit la drum, însă trebuie să mă întorc la bază pentru că e ceva ce încă nu am discutat respectiv angajații.

S-au făcut 27 de firme noi de q5 ok, dar e penurie de muncitori și trebuie găsite soluții, bune sau rele, om vedea, ce e important e însă ca fiecare cetățean să-și poată asigura singur cantitatea zilnică de arme, dar fără muncitori e greu tare să produci așa mult doar ca simplu manager work (teoretic se poate, dar evident trebuie mai multe firme nu doar una).

E imposibil complet dacă ne uităm pe piața de muncă și vedem 1-2 oferte exagerat de mari și restu încercând marea cu sarea cu oferte decente. S-a creat așa dar un monopol al forței de muncă (puțină cât e și aia) pentru că din păcate doar unii joacă pentru toți și noi restu suntem doar spectatori.

Am mai văzut asemenea în 2008 la începutul eR și știu că oricum în timp se va rezolva, adică se va găsi cineva să se lupte cu morile de vânt și după o bucată în care cetățenii se vor sătura să schimbe zilnic compania pe salariu mai mare se va stabiliza (dar oricum salariu va fi exagerat și cei mici nu vor putea să își permită să-l ofere). Dar va dura mult și până atunci penuria de muncitori plus monopolul impus voit de unii dăunează tuturor celor care au firme (inclusiv celor care tocmai au primit de la stat pentru ele). 

Ce am putea face pe temă, păi nu prea multe în realitate, e un joc și fiecare joacă cum vrea, asta e își permit să fie sănătoși, că nu e corect e altă chestie dar noi să fim sănătoși.

E și mai complicat ținând cont că țara rămâne cam des fără cc, deci și într-un război al bid-urilor (care dă mai mult), caitolul capital disponibil e foarte important.

Mai e o chestiune care iar e nocivă, monopolul privat impus pe piața noastră de muncă se axează explicit un singur sector tancuri q5 (bănuiesc, din multiple motive ce nu necesită a fi enumerate) și asta face ca toate sectoarele celelalte să fie la pământ ceea ce se traduce în penuria de pe piața de mărfuri! 

Orice are efect dar nu înseamă că doar unul și de multe ori sunt și altele care ori nu se văd ori nu le sesizăm la momentul respectiv.

În viziunea mea evident prezenta situație nu e ok, trebuie remediată dar pentru o rezolvare rapidă și o soluție pe termen mediu cel puțin necesită intervenția statului ca să nu existe interese private.

Cum, e foarte simplu după infințarea BNR facem firme de Hospital Q5 și Defence System q5 plus 1-2 de arme, nave q5 și ulterior cu un salariu de 40.00 Ron aducem toți jucători activi aici și lucrăm toți frumos și civilizat împreună pentru stat și pentru noi!

Eu aș fi vrut toate tipurile de firme la BNR, dar nu suntem așa mulți, deci treptat și vedem în timp.

Deci facem monopol dar îl facem de stat și nu privat (în interes personal) plus că o se produc lucruri importante pentru tot poporul (nu doar pentru unii), salariatul are un salariu excelent și mai e și vorba aia cine e nebun să se pună cu statul? Spitalele și sistemele defensive le instalăm unde trebuie sau le păstrăm pentru când trebuie, armele/navele q5 le face stoc și le împărțim egal la unitățile militare din joc când e o luptă importantă, sau pot fi și zilnic împărțite egal la um-uri să fie redistribuite la cetățeni! 
Ar mai fi un beneficiu la această idee, faptul că am avea la BNR o statistică clară a activității din joc, am știi exact cine sunt viitoarele victime ale următoarelor proiecte Smile

O parte negativă la idee e faptul că am schimba o penurie cu alta, ok vădit evident mai corectă moralmente și cu beneficii reale pentru salariați și comunitate, dar tot antreprenorii din joc ar fi fără de muncitori (ca și acum).

Așadar hai să vedem varianta doi: ne înțelegem asupra unui salariu maxim fix pentru toată lumea și în punem în practică, evident amu el nu poate fi decât mai mare de 32 pentru că nimeni nu ar pleca de atât pe 20 sau 30, iar daunele create forței de muncă prin asemenea tactici îs deja permanente până la următoarea ofertă de muncă mai bine plătită.

Eu mă gândesc la 40 ron salariu (2 gold plus încă 2 pentru overtime, o sumă cu care fiecare cetățean își poate crea destul de rapid firme de raw de care avem nevoie sau orice altă firmă, un fel de investiție în viitor aș spune). 
Salariul ar fi excelent pentru orcine evident, doar că iar ne lovim de lipsa de lichidități și mai mult decât atât de costul enorm al unui angajator deci dacă mergem pe varianta asta trebuie făcut ceva pe temă!
Facem așadar un program de subvenționare de la stat prin BNR care să acopere 50% din salariu deci 20 ron și restu vine din buzunarul patronului să mă exprim așa, în modul ăsta statul ajută, angajatorul e ajutat, salariatul e plătit regește și e win-win-win! Mai ales că e salariu peste tot plafonat și fiecare lucrează unde vrea, distribuire pe diverse segmente!
Să zicem că suntem 50 jucători activi ar veni 50x20=1000 ron pe zi și cu overtime 2.000 ron deci maxim 14.000 ron pe săptămână (700 gold cu mențiunea că oricum 0.5 se intorc sub formă de taxe). 
Am avea activitate și interes și evident am putea avea și aici o statistică clară a societății pentru că angajatorii ar fi obligați să trimită print-screen în fiecare duminică cu salariații pentru a își lua subvenția la BNR și acola s-ar verifica iar ușor lista de viitoare victime!
Dacă mergem pe conceptul ăsta, la BNR tot vom face DS și Hospital Q5, dar vom atrage toți jucătorii sub level 30 să lucreze, un fel de Garda Națională versiune nouă și când ajung la nivel ii concediem să meargă pe piața liberă. Evident în timpul stagiului militar aș face un parteneriat cu Biserica eRomână și i-am ajuta cu arme, food, case să prindă drag de joc.
Tot în varianta asta aș merge pe o altă idee, la viitoare proiecte aș cere ca persoana care se înscrie să lucreze un anumit număr de zile la BNR și uite așa am avea și forță de muncă pentru lucrurile care chiar îs importante

Ambele variante pe care le propun ajută cetățeanul de rând, angajatorii (doar la varianta doi: prin distribuirea forței de muncă și subvenții) și produce pentru România sisteme vitale.

Doar că mai e mult până departe și o vorbă zice că dacă nu te ajuți singur nu te ajută nimeni, așadar pentru moment și până la o deblocare a forței de muncă prin una din variantele de mai sus, sau orice altă formă, fiecare angajator trebuie să-și facă rost de muncitori virtuali ori de la roată (aia 100 de la final îs greu de luați, eu de obicei îi prind după cam 2000 ron consumați, alții poate mai repede sau deloc, însă există un premiu cu 3 la roată, mai aveți la weekly challenge și la quest seson premii în muncitori virtuali și tot așa, îs însă soluții temporare și de scurtă durată).
Sfatul meu să vă faceți singuri muncitori la Reserche Center de la Strategic Buildings, din păcate eu îl am demult la nivelul 5 și nu rețin care erau valorile la nivele inferioare dar cred că sunt așa:

Lvl1 este 400 raw 1 angajat
Lvl2 500 raw 2 angajati
Lvl3 este 600 raw 3 angajați +1 hb


Nivelul 3 oferă și un HB deci ajută și la creștere și pe viitor ar trebui un program pentru upgradarea la acest nivel cel puțin completat cu evident firme de raw pe care le puteți face singuri, cu subvenție de la stat sau vedem ce altă formă găsim. 
Dar repet sfatul meu să faceți asta, pentru că o să aveți zilnic muncitori și odată ce aveți materialul o să fie și mai ușor plus o producție mai mare de arme, care să vă asigure necesarul zilnic.




Jutalmazás

Hozzászólások (0)