OchiReci Chronicles

Megjelenés helye Romania - Bulvár és szórakozás - 04 Jun 2024 07:22 - 4

,Aseară m-am culcat candidat la prezidențiale și nu știu ce am visat (nu am obiceiul să-mi amintesc din păcate), dar cred că a fost frumos pentru că azi la muncă am avut numai eDominacy în cap și am scris așa pe cerul de deasupra mea  un program lung și foarte variat pe care m-am străduit să-l și țin minte ca să vi-l prezint acum că am ajuns acasă, doar că nerăbdarea mea a făcut ca timpul să treacă foarte greu, cerul s-a umplut cu nori și în ploaia ce stă să vină nu am uitat că trebuie să vă scriu ceva, ci doar ce trebuia să fie scris!

Însă o iau de la capăt pe firul narațiunii și al gândirii și încep din nou de la început cu speranța că îmi voi aminti tot și că dacă am uitat ceva voi edita când îmi voi aminti sau la momentul respectiv. 

Oricum prezentul articol cred că va fi foarte lung, cât cerul de mare aș zice, așa că inevitabil va fi prezentat în mai multe articole, o să-l scriu paragraf cu paragraf și o să-l tot public până ajung la limită și după încep altu cu continuarea.

Vă rog să țineți din start în minte trei idei de bază: 1. la ce mă gândesc eu este un program care nu se poate desfășura într-un singur mandat de președinte (din multiple motive) ci pe o perioadă mai lungă de timp deci indiferent cum ar fi oricine va fi ales CP ceea ce propun eu va trebui aplicat (sau nu) de mai mulți președinți consecutivi sau chiar și cu întreruperi (timpul ne va zice). 2. nu trebuie să fiu eu neapărat CP ca acest program sau o formă/variantă a lui să fie pusă în practică total sau parțial și 3. ceea ce scriu nu reprezintă adevărul suprem sau ceva în genul inviolabil, adică dacă așa e scris așa se face, chiar deloc poate fi șters complet, modificat, revizuit, adaptat, îmbunătățit și orice doriți voi sau președintele țării care își aruncă ochii pe el, dacă a face.

Mă duc să fumez o țigară că m-am grăbit acasă și am uitat să o fac pe drum, să-mi pun și ideeile în ordine, să vă las și pe voi să citiți până aici  și după încep să vă scriu povești.

Ok am revenit, hai să mă pun la treabă (că doar tot de acolo vin Cheeky)

Deci în opinia mea să încep foarte negativ, că așa mi se cade, cu toate că nu o fac cu răutate, noi românii nu suntem uniți fapt demonstrat cam pe toate jocurile prin care am trecut (probabil și la voi la fel), de ce am văzut cu ochii mei prin diaspora și de ce vedeți zilnic în propria voastră viață privată sau profesională. Doar că termenul ăla de unitate, nu are nici o treabă cu scena pe care ne aflăm și locul unde ne jucăm, deci nu trebui să fim toți roboți să gândim la fel și așa mai departe, că dacă nu o facem suntem paria sau mai știu eu ce, chiar deloc aici diferențele de opinie și de gândire crează dacă există înțelegere șansele unui viitor mai bun. Unitatea la care mă gândesc eu e diferită, putem fi diametrali opuși, putem să nu vedem nimic la fel dar atunci când trebuie și pentru țară trebuie să fim uniți, aia e unitatea care ne trebuie nouă, restul nu e subiect de dezbatere și nici nu prezintă interes!
Plecând de la premiza asta, consider că indiferent cum ar fi, jocul ne dă la cifra de 157 de jucători, dar știm cu toții că e o cifră mincinoasă și probabil doar o treime sunt și vi, dacă îmi permiteți să mă exprim așa, și munca ce urmează a fi făcută nu e pentru baby-boom care are șanse zero barat, a și înghețat idea probabil ci pentru a ne menține pe linia de plutire, adică și așa nu suntem mulți dar hai să nu mai pierdem din jucători, să ținem cu dinții de puținii care și vin rar și poate să mai adoptăm câțiva de pe afară (să construim ceva frumos și să le placă atât de mult încât să vină să joace pentru noi). Să înțelegem cumva că jocul nu e doar al nostru, e pentru toți și e loc sub curcubeul care trebuie să-mi apară îndată pe cer, pentru toți indiferent dacă îs buni sau răi (că iar e un sens care nu își găsește locul în zona asta virtuală, suntem toți oameni cu bune și rele și atât, sub nici o formă nimeni nu e perfect și nici că va fi vreodată!)

Iar o asemenea idee ce pare așa ruptă și ea din norii ce aruncă ploaia afară deja, nu e deloc greu de făcut ba dimpotrivă e chiar foarte ușor, cetățeanul trebuie ajutat să se dezvolte treptat și gradual până ajunge la un stadiu de proprie susținere, adică până are tot ce îi trebuie singur și le poate face pe toate! Nu sunt adeptul cardului pe jocuri (vă spun sincer că până amu vreo două luni nu am cumpărat în nici un joc nimic, niciodată, dar na mă apropii de o vârstă și alții în criza asta cumpără mașini decapotabile, deci cred că sunt ok, relativ, comparativ de asemenea) și cred că sunt și oameni care nu își permit sau au mai multă minte ca mine și nu îl folosesc, dar asta nu înseamnă că nu se pot distra în joc, că nu vor să-l joace ș.a.m.d.. Și evident aici trebuie intervenit la nivel de stat, trebuie ajutați ca și ei să ajute când e nevoie de ei, e simplu, atât de simplu că aș zice că e poezie!

Roma nu a fost construită într-o zi cu toate că e o zicală în acest sens, a durat cam 1000 de ani să fie făcută și așa și aici va dura mult până vom ajunge la stadiul de dezvoltare individuală a fiecărui jucător activ care să ne permită să ignorăm cel puțin parțial numărul scăzut al populației, e ca și cum ai avea o armată profesionistă super bine dotată și antrenată corespunzător care evident și-n inferioritate are câștig de cauză într-o luptă cu o masă mai mare de oameni dar slab pregătiți, neechipați ș.a.m.d.. Și nu vorbesc de Termopile, că avem și noi românii zeci de lupte în astfel de situații câștigate, doar încerc să vă explic cumva la ce mă gândesc eu, să găsesc cuvintele potrivite (cu toate că scriu ca un turbat că mă și grăbesc) să rezonez cu voi să vă puteți imagina ce îmi imaginez eu!

Cu scuzele de rigoare, acum mi-am amintit că trebuie să sun acasă și revin cu continuarea în 5 minute aș zice, îmi doresc să vă transmit tot ce am de zis dar cam uit că mai am și alte lucruri foarte importante de făcut, așa că va fi un drum anevoios, dar sper ca până diseară să și reușesc să-mi pun ideile pe foaie, am încredere (răbdați cu mine, sau reveniți mai diseară când e gata măcar o parte din serial)!
Am revenit din nou, cu mențiunea că până termin, sigur mai plec dar până atunci să revenim unde am rămas.

Ok Roma totuși e un oraș și aici e un joc, normal la orice construcție prima dată e fundația doar că făcând o analogie aia există deja: sunteți voi, cei care jucați, că fără de voi se năruiește rapid tot. 
Mai apoi a ajunge unde vreau eu, sau propun eu mai exact, nu are pași imperativi, e irelavant dacă faci drumul înaintea satului sau apenductul înaintea casei, e important ca în final să le faci pe toate și să începi de undeva.

Și evident tot ce mă precede moștenesc, astfel că evident s-au făcut deja anumiți pașii pe care trebuie să-i recunoașteam și să-i indicăm: upgrade TG în mandatul Hero și 27 companii q5 în mandatul Humulus, deci avem o anumită bază de la care pornim pentru a ajunge unde ne dorim (cu mențiunea că evident trebuie varianta 2.0 la TG dar e timp și că eu mai mult merg mai departe pe proiectul cel mai recent din multiple motive).

Aici vine ceva care probabil va deranja, dar vă asigur că nu o scriu în modul ăla, deci răbdare și citiți cu grijă. În primul rând vă asigur că nu fac politică la ce va urma, chiar dacă mâine îs candidat, mai apoi nu am nici o intenție să jignesc pe nimeni din încă actuala conducere și în final ce cred eu despre proiect voi păstra pentru mine că e mai bine. 
Amu că am trecut și hopul ăsta, da proiectul este benefic și ajută lumea, o ține captivă (dar într-un sens bun) în joc și e un pas înainte (unul din cei mulți care trebuie făcuți), singura mea critică era la regula cu ”dacă ai băgat cardul, bagă-l mai departe” și asta pentru că și cei care au utilizat cardul îs oameni și ei se bucură la o ciocolată primită cadou, sau un buchet de flori (după caz), sau o bere rece (ș.a.m.d.). Din alt punct de vedere cei care au utilizat cardul sunt cei care au contribuit cel mai mult la bugetul statului din care s-a făcut proiectul, deci na e puțin ciudat din punctul meu de vedere regula, dar o înțeleg însă eu personal nu aș pune decât trei restricții: să fie cetățean român (indiferent de nație), să aibă peste level 30 (să nu ne trezim că o vinde sau distruge și după e gold irosit) și să fie activ (verificat prin multiple variante, ajungem și acolo în prezenta sper!).
Până la urmă orice proiect cu banul statului trebuie să se adreseze tuturor românilor sau celor care sunt așa aici, a alege preferențial e ciudat pentru că, cei care au suficient oricum nu vor aplica, deci se exclud singuri! Dar asta nu înseamnă că dacă unul are 1 firmă sau 10 nu merge încă una pe lângă, că nu se bucură și el că e și el om, ținând cont că unul din scopurile programului e să avem toți arme să luptăm, stocuri și să fie piața plină, iar asta o pot face și ei!
Da, aș ține cont de nivel și de dezvoltare la ordinea sub care se oferă ajutorul de la stat, de la mic la mare și le-aș zice celor mari: ok vă dăm , dar vă dam ultimii dacă ne rămâne sau când avem! Asta aș face-o pentru că dacă ne uităm și-n realitate, și fac o altă analogie un miliardar nu are voie să meargă la Urgențe pentru că având bani trebui să-și cumpere doctori sau să meargă la o clinică privată? E și el om cum și cei cu cardul (inclusiv eu evident) suntem oameni și e normal ca statul să fie echitabil și egal cu toți. Repet nu e o critică, o jignire sau ceva de genul e doar opinia mea că dacă e de la stat trebuie ajutați toți, că e proiect pentru comunitate, și nu contează cât mai are unul sau altu, ci doar faptul că e și el sau ea parte din aceeași comunitate.

Și mă bucur că atunci când s-au prezentat beneficiarii eu personal nu cred că respectivele reguli s-au aplicat, deci gând la gând cu bucurie și de aici putem merge mai departe ....în articolul II

Edit: o să vă las și partea cu verde când dispar cu toate că nu are relevanță la articol, dar dă senzația de live chiar dacă nu ați stat cu f5 după mine (dacă a făcut-o cineva, evident)

Jutalmazás

Hozzászólások (4)

Foarte frumos, orice idee care implica ajutorarea începătorilor este buna! Mi-a venit și mie o idee (mare minune) și voi scrie un articol pe aceasta tema🤔 o7
Mulțumesc ValyR și chiar te rog când termin și eu wall-textu vin să văd ce idee ai și dacă pot ajuta o fac cu plăcere. Orice ajută și e binevenit. o7
Ce introducere mare Silviule . Astept si celelalte parti !
o7 Imi place linia melodica calma cu care scrii, imi place ca apreciezi ce s-a facut bine si ii mentionezi si pe cei in cauza.