Ross 3008

Jaca - Periódico de Hungary -

Publicado en Hungary - Negocios y Finanzas - 17 Aug 2024 12:28 - 4

Sziasztok. Szeretnék bevezetni egy új támogatási formát.

Adminisztratív szempontból sok időt nem igényel, illetve úgy gondolom, hogy ez egy igazságos formája lenne az állami vagyon visszaosztásának.

Ha magyar régióban tartózkodsz, és céget alapítasz vagy fejlesztesz, a költség 10%-a az államkasszába vándorol. Tehát pl. 100 arany fejlesztés után 10 megy a kincstárba. Ezt szeretném a későbbiekben visszaosztani.

Meghirdettem pár hete a teljes adóvisszatérítést magyar állampolgároknak. Azonban ezzel a lehetőséggel eddig kevesen éltek. 4 dologra tudok gondolni: vagy lusták, vagy nem játékozódnak, vagy ebben a formában szeretnék támogatni az államot, vagy azt gondolják, hogy ez egy elenyésző összeg a bevételeikhez képest (nem az).
Ha valaki mégis szeretné támogatni az államkasszát, az közvetlenül is utalhat be pénzt a gazdaság fülön, vagy ír egy üzenetet, hogy nem kéri vissza. Azonban ezt nem javaslom. A kincstár köszöni szépen meg van, nem a játékosok vannak érte hanem fordítva.

Úgy döntöttem tehát, hogy ezt az összeget hétfőtől automatikusan visszaküldöm mindenkinek vagy forintban, vagy aranyban (amiből épp van). Az ország áttekintőben a gazdaság fülön a 'tax revenue' ikonra kattintva lekövethető, hogy az elmúlt napokban ki mennyi adót fizetett be, akár piaci vásárlás, akár menedzseri munka, akár cégfejlesztés után, a játék kezdetéig visszamenőleg. Utóbbit kapná vissza minden magyar automatikusan ez alapján. Erről persze ettől függetlenül is elszámolnék, a visszakövethetőség végett.

A rendszer előnye, hogy az egyéni fejlődés hatékonyabb lenne, illetve ez egy igazságos visszaosztás, hiszen mindenki a saját fejlesztésének mértékében kapna vissza az adóból. A hátránya, hogy az állam nyeresége így megcsappanna. De az állami kiadásokat fedezné az org adója, illetve az egyéb bevételek (munkás adó, piaci adó, menedzseri munka adó ha nem hallgatsz rám és itthon termelsz stb.). Így ugyan lassabb lesz a közös cégpark fejlődése, de ez egy azonnali, arányos támogatási forma.
A kiesett bevételt megpróbálom úgy kompenzálni, hogy a külföldiek számára is hirdettem adóvisszatérítést, de számukra csak 90%-ot ad vissza az állam. Tehát ezesetben 100 arany beruházásonként 1 arany bevételünk származik, több a semminél.

A projekt tehát hétfőn napváltás után lép életbe. Vasárnap amúgy sem éri meg fejleszteni, mert aznap nincs 'weekly challenge'. Remélem azt is csinálgatjátok, értékes napi jutalmak járnak érte.

Tisztelettel,
Jaca

Endosar

Comentarios (4)

Megjegyzés: Jelenleg 3 fék, illetve erősen fékgyanús játékost tartom számon. Rájuk, illetve az újonnan érkező (30. szint alatti) játékosokra ez a támogatás nem vonatkozik.
A véleményem szerint ez egy helytelen döntés lenne, és az állami org(ami így most a bevételi forrásunk egyetlen formájává válna szinte) túlzottan lassan fejlődne... Ezen kívül az állam pont arról szól, hogy egy hatékony és fejlődést felmutatni tudó újrafelosztó rendszer legyen, ami így relatíve megszűnne... Szerintem kell a közösség, szükséges az állam, és igenis aki nem bánja ha adózik az állam felé, az ne legyen ettől eltántorítva... Tisztelettel: Turul Harcos
Most akkor írjam le mégegyszer, ami a cikkben szel? Az állami bevételek nem szűnnek meg, marad egy stabil alap. A játékosok viszont gyorsabban fejlődnek. Nem csak az tud több bevételt kreálni, ha minél több cég van az orgban, hanem az is, a a játékosaink minél erősebbek gazdaságilag. Ez a támogatás az org fejlesztéssel ellentétben arányosabb és így igazságosabb, illetve azonnali.
De, akkor a kedvedre teszek: Aki szeretne lemondani erről a visszatérítésről, hogy az orgot támogassa az adójával, az csak írjon egy üzenetet amiben jelzi ezt a széndékot, és neki nem utalok vissza.