Ross 3008

Jaca - Periódico de Hungary -
Beszámoló

Publicado en Hungary - Negocios y Finanzas - 15 Aug 2024 07:54 - 0

Sziasztok Ebben a cikkben beszámolnék az elmúlt 1 hét eseményeiről.

BELÜGY
Próbáltam noszogatni mindenkit, hogy induljon a kongresszusi választásokon. Medál, 5 arany és ami a legfontosabb: az ország ügyeibe való közvetlen beleszólási jog jár érte. Úgy néz ki, hogy holnaptól 5 kongatag lesz a jelenlegi 1 helyett.

HADÜGY
A horvátok úgy döntöttek, hogy elengedik a bérelt régiókat, mert havi 65 aranyért nem éri meg nekik fenntartani, a full bónuszt nem tudták elérni az építőiparban. Egy gyakorló háborúban egyeztem meg velük, ez már zajlik egy ideje. Így ha döcögősen is, de minden nap lesz elérhető magyar csatánk. Az alföldi régiónk (Southern Great Plain) lesz ennek a színhelye: ők elfoglalják, mi felszabadítjuk, utána elfoglalják megint, stb. stb. Kisebb szünet lehet, hogy lesz, mert perpill más csatákkal is el vannak foglalva.
Jelenleg mind a 4 bónuszból van egy kevéske, a legtöbb fegyverből (60%)

KÜLÜGY
Jelenleg 5 országgal tartunk fenn szorosabb szövetséget, így hellyelközzel a szövi csaták is biztosítva vannak. A lengyel MPP-t a mai nappal elengedtük, mert nincs csatájuk, illetve kiüresedett az ország. Frissítés: ők adták be, ők fizetik, tehát elfogadjuk! Egy MPP megkötése pedig 15 arany egy hónapra, ezzel is számolni kell.
A Phoenix szövetségi rendszer támogató tagjai vagyunk. Ez nem teljes jogú tagság, a visszalépést én kértem, mert a heti 80-90 arany szövi adót jelenleg nem tudnánk finanszírozni. Vagy épphogy, de akkor másra nemigen jutna.

PÉNZÜGY
A legutóbbi elszámoláskor 320 arany állami pénz volt nálam.

Kiadások:
-250 arany, illetve annak megfelelő összeg beutalása az orgba
-25 arany, illetve annak megfelelő összeg a felkelések indítására (alapból egy RW indítás 10 aranyba és 100 valutába kerülne, de igyekeztem mindig találni valakit, akinek a küldetéshez kell és így az arany részt fizeti. win-win)

Bevételek:
-65 arany, a horvát bérleti díj. Az elengedéstől függetlenül erre a hónapra még kifizették.
-226 arany kiutalás, két részletben (118+108)
-2900 forint, azaz 145 aranynak megfelelő kiutalás

Jelen pillanatban tehát 481 arany, illetve annak megfelelő forint van nálam.

ORG
A fentebb írt 250 arany befizetésből felépítettem egy Q3 házgyárat, illetve a hozzá tartozó nyersanyagtelepeket.
A hosszú távú elképzelés az lenne, hogy legyen egy Q5 házgyárunk, ami nyersanyagügyileg is tud termelni 5 munkás zsetonnal. Így finanszírozható lenne 2-3 játékos fizetése 30 forintos áron. Ehhez viszont az államkasszához mérten igen nagy összeg, 1300 arany kellene még. Hónapok... Amit augusztusban el szeretnék érni, az a házgyár Q4 szintje.

A felhalmozódott munkás zsetonokkal jelenleg Q5 fegyvereket gyártok, már több, mint 4 ezer van raktáron. Sokat viszont még nem sikerült eladni. Meglátjuk, hogy alakul a piac.

Mindenesetre az el nem adott fegyvereket, illetve a kórházépítést is beleszámítva ha csak az orgot nézzük, akkor az jelenleg nullszaldós. A termelt ételek, alacsonyabb szintű fegyverek, Q3 házak eladásából kb. pont fedezi a napi cégadót.
A napi cégadó pedig (180 forint, vagyis 9 arany) tiszta bevétel az államkasszának. Az ingyen kórház mellett ez a közös cégszervezetünk haszna jelenleg, az állami bevételek 30%-a ebből érkezik.

Az ebben a cikkben leírt fix támogatások természetesen továbbra is élnek.


Tisztelettel,
Jaca

Endosar

NSKBpro

Comentarios (0)