Ross 3008

Jaca - Periódico de Hungary -

Publicado en Hungary - Negocios y Finanzas - 09 Aug 2024 05:51 - 10

Sziasztok. A mai napon elküldtem az org munkásait, illetve egy-egy rövid levélben mindenkivel tudattam a dolog miértjét. Mivel Arnfox nemtetszését fejezte ki ezzel kapcsolatban, ezért úgy döntötem, hogy mélységeiben is belemegyek és részletezem a dolog miértjét.

Az org napi 330 forintot fizetett ki a bérekre. A napi bevétel 250-270 forint akkor, ha az aznapi termelést mind sikerül eladni. De jelenleg pang a piac. Egy munkás zsetonnal kb. 12-14 forint profitot lehet kitermelni most. Én számolgattam a saját cégeimben is, még dupla termeléssel is épphogy kijön a 30 forint, persze ha a nyersanyagigényt nem veszem figyelembe. Az orgban pedig nincs dupla termelés, és a hazai, szegényesebb bónuszokat élvezi. 
Az állam napi bevétele átlag 10-15 arany (vagy 200-300 forint, kinek mi tetszik). Az országfülön lévő 300 forint adó ne tévesszen meg senkit, ebből közel 200 forint az a pénz, amit az org az államkasszába fizet naponta, hiszen azok a cégek után is adózni kell. De kvázi így válik ingyenessé a menedzseri munka ott, hiszen az állam saját magának fizeti vissza a pénzt.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem maradtak meg a 30 forintos állami fizetések ettől függetlenül, kvázi állami támogatásként funkcionálva?
Három okot tudok mondani rá:
1. Hosszú távon gondolkodom. Az állami pénzt nem ezekre a potya fizetésekre, hanem arra szeretném fordítani, hogy az org cégparkja erősödjön, és a későbbiekben fegyver/ételcsomag formájában heti szinten tudja támogatni egyenlő mértékben azt az egy tucat magyar játékost, aki jelenleg itt van.
2. Ebből a támogatási formából nem részesedne mindenki egyenlően. Hiszen aki nem az orgban dolgozik, nem jut hozzá ehhez a pénzhez. A 30 forint azért nem túl kecsegtető a külföldi fizukhoz képest. Persze az is lehetne egy opció, hogy az org ad mondjuk 50 forintos fizut, csak magyaroknak. Ez a játékban jelenleg elérhető legmagasabb fizetés lenne, de mondjuk 12 játékos dupla munkájával számolva napi 1200 forint kiadást, illetve 900 forint veszteséget jelentene. Hamar csődbe mennénk. Hosszú távon persze ez is opció lehet, mint támogatás, de ahhoz előbb több állami bevétel kell.
3. Nem győzöm hangsúlyozni: jelenleg NEM éri meg itthon termelni! Még a 30 forintos fizu is gyenge a külföldihez képest. 40-45 valuta körül mozognak a fizetések nálunk sokkal jobb bónusz szettel rendelkező országokban.
Mondok egy példát:
Farbatosz itthon dolgozik 30 forintos fizuért. Van 5 cége, amiben 600 valamit termel meg. De csak 500at használ fel.
Nap végére lesz 60 valutája, illetve 100 többlet terméke, amit a piacon tud értékesíteni.
Farbatosz aztán úgy dönt, hogy utazik naponta egyszer oda-vissza és külföldön dolgozik. Kap 40 forintos fizetést. A teljes bónusz mellett ugyanannyi adóval 1000-et termel abból a bizonyos termékből, de szintén csak 500at használ fel.
Nap végére lesz 80 valutája, illetve 500 terméke, amit a piacon el tud adni. Tehát több pénze lesz mind a munkából, mind a termeléséből is. Farbatosz ettől nem lesz külföldi állampolgár, mindössze utazik napjában egyszer, oda-vissza. 200 wellneszért.
A külföldi valutájával pedig sokféleképpen rendelkezhet. Vagy megveszi kint azt a terméket, ami nem, vagy sokkal drágábban kapható itthon, vagy átváltja aranyra. Az aranyból pedig bővíti a cégeit, esetleg forintra váltja, hogy itthon vásárolhasson belőle. Vagy elkockázhassa hétvégén. Itt fontosnak tartanám megjegyezni, hogy a 'Lucky Dice' nevű játéknál 20 valutás dobás fölé nem szabad menni, mert nem éri meg. Van egy e-szenvedélybetegünk, aki hétvégente több ezer forintot szokott venni egy részletben, gyanítom, hogy emiatt. Ezért tértem ki rá.
Felmerülhet mégegy kérdés, ami ehhez a ponthoz tartozik: A külföldinek miért éri meg ilyen magas fizetést adni?
1. Valószínűleg van dupla termelés perkje, ami az orgnak nem lehet
2. Valószínűleg halomra veszi az aranyat és nem a profitra megy, hanem arra, hogy minél több terméket állítson elő, pl. fegyvereket egy fontos csatához.


Aki ebben azt látja, hogy el vannak zavarva az ország lakói, az egyszerűen nem lát tisztán, sajnálom. Aki külföldön dolgozik, ugyanúgy piacozhat itthon (több termékkel), ugyanúgy tud utthonról harcolni. Persze lehet mélymagyarkodni, de ez akkor is egy játék.

A cikk elején jelölt írás alatt számos kérdés felvetődött, ezekre itt szeretnék válaszolni:

ha az állami org itthon termel, és itthon ad el, amíg mindenki külföldön dolgozik akkor ki fogja megvenni a termelt javakat?
Nem látom az összefüggést. Nem kell állampolgárságot váltani a külföldi munkához, csak napjában egyszer ki kell utazni a munka idejére. A fennmaradó idejét mindenki itthon töltheti, itthon piacozhat, harcolhat stb.

Ha a monetáris piacon kell oda-vissza váltogatni a külföldi valutát és minden nap utazgatni, akkor meg fogja érni hazajönni és a hazai piacról vásárolni?
Ha a megtermelt áruk piacképes áron kerülnek ki, akkor igen. Én is vásárolok más országok piacáról, ahova csak emiatt utazok ki. Ugyanúgy külföldi is jöhet hozzánk venni, ha megéri neki.

az org által hetente kb 50 goldnyi adótermelés elegendő lesz-e a piac és az állami szükségletek ellátására is?
Piaci szükségletek?
Bevétel lesz emellett is mindig, mert pl. a fejlesztés utáni aranyat nem mindenki igényli vissza (én sem), illetve a piacon eladott áruk után is lesz állami bevétel. Továbbá tudom, hogy van akinek hiába jártatom a számat, továbbra is itthon fog termelni és dolgozni. Így jön össze a napi 2-300 forint.

Az org által termelt haszon pedig az orgba lesz visszaforgatva?
Igen, ez a terv.

Ha igen akkor talán nem is olyan vészes ez az időszak amíg az org 'erőt gyűjt' de utána akkor a beigért juttatások honfitársainknak megvalósulnak?
Én a jelenlegi tempóban 2-3 hónapot mondanék. A cél az, hogy az org az önellátás mellett kvázi profitként termelje meg ezeket a szétosztandó termékeket. Az egyéb állami bevételekből pedig ezután szépen lassacskán lehetne bővíteni. A következő lépcső egy Q5 házgyár, illetve a hozzá kapcsolódó nyersanyagcégek építése lenne. Ez azonban megközelítőleg 1000 aranyba kerül...

ha annyira nem finanszírozható a történet, akkor a korábban kiadott cikkedben miért volt egyáltalán opció az org bővítés, ha nem is akartad?
Akartam, illetve akarom. De ott is leírtam, hogy ezek hosszú távú tervek, nem mennek egyik pillanatról a másikra. Hozzáteszem azzal sem számoltam, hogy az org cégparkja ebben a felállásban van jelen, ennyi befektetett pénz után...

Tulajdonképpen egyébként ez a cselekvés azt erőlteti, hogy aki teheti legyen külföldi állampolgár, hiszen ha amúgy is ott jobban megéri, akkor minek maradjunk itthon?
Nem. Nem szeretek RL példát hozni, de gondolj mondjuk az Ausztriába ingázókra. Az ott megkeresett pénzüket ők is itthon költik el, illetve itthon élnek. Nem lettek osztrákok. Attól függetlenül, hogy egy magyar játékos külföldön termel, ugyanúgy élvezi a kormány által biztosított szövetséges (igen, egy MPP megszervezése és megkötése is kormánymunka) és magyar csatákat, az abból való medálbevételt, kórházat, illetve ami nálunk talán kivételes: a minimálisra csökkentett piaci adókat, a kedvezményes valutaváltást és a cégépítés/cégfejlesztés után járó teljes adóvisszatérítést is. És igen, később az org által megtermelt hasznot is, akár egy jó fizetés, akár egy heti csomag formájában. 

Ha van még kérdés, nyugodtan tegyétek fel kommentben, igyekszem válaszolni rá. De nem szeretnék hetekig emiatt civakodni. Nagyobb kárt tesz az országnak a széthúzás, mint a külföldi termelés.

Tisztelettel,
Jaca


Endosar

Comentarios (10)

Eddig is külföldön dolgoztam, csak láttam van 30huf fizu hazajöttem egynapig élt, szóval többet nem ingázom. Megértem, hogy nem gazdaságos a magas fizetés, nem éri meg, én sosem cégeztem eztán se fogok, próbáljátok okosan befektetni az állami vagyon, ne legyen elszórva, ellopva, ennyi, ez ami elvárható gondolom.
most, ha senki nem dolgozik, akkor mi lesz a cégekkel? most én az USA dolgozom. ott is vásárolok. miért tenném itthon? őszintén?
anno jeleztem, aki tudja, támogassa az ORG-ot, 1-10 arannyal/hó. azt is ellenzed. miért is? csak előbb fejlődne?
A menedzseri munka működik a munkások nélkül is. Azt, hogy miért vásárolnál itthon, szerintem leírtam a cikkben. A Te döntésed. Nem tartom célszerűnek, hogy valaki magánvagyonból adakozzon az orgnak, mert egyénileg kell minél jobban fejlődni. Idővel ezt a célt kell segítenie az orgnak is.
Ha valaki ennyire szeretne lokálpatrióta lenni, anak van kint ajánlat bosszuallo részéről 20 forintért, illetve állami ajánlat is. De ne ezt az utat válasszátok.
egy cég, ahol nem dolgoznak, hogy termel hasznot? és miért jó ez nekünk? azt olvasom ki a cikkből, hogy nem a lényegre törekedsz. inkább az "apró betükre" hivatkozol. nem akarom a mai politikát ide mosni, de hasonló . most akit kirúgtál, elvárod, hogy itthon költse el amit kint keresett?mindenhol működnek az a cégek, csak itthon nem? ők hogy csinálják? ennyire bonyolult ez a játék. kezdem azt hinni, minimum közgazdasági végzettség kell egy játékhoz. én a játék öröméért vagyok itt. de, ennyire macerás bármi is, akkor el gondolkozom. nem hinném, a játék alkotói 11-18 éves gyerekekből fel tételezik ezt a tudást. ez véleményem
akkor minek az ORG? Minek lett fejlesztve? minek a játékba? teljesen felesleges. csak később egy tévút az ország életében. ezek szerint. csináljuk a játék elején, mert kell. utána meg bassza meg mindenki? valamiért berakták a játéjba! csak mi rosszul olvassuk.
félre értés ne essen, értékelem munkád, a bele ölt idődet. meg az eddigi vezetők .munkáját is. agyon van kombinálva ez a játék nagyon.
Bali, ezekre a kérdésekre válaszoltam a cikkben.
Ekkora közösségnél az org az egyetlen opció, amivel növelhetőek az állami bevételek. Meg persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a kórházat is az org állítja elő.