Ross 3008

Jaca - Periódico de Hungary -

Publicado en Hungary - Negocios y Finanzas - 31 Jul 2024 10:09 - 3

Sziasztok. Alig egy hete viharos körülmények között vettem át az elnöki széket. Ebben a cikkben a pénzekkel szeretnék elszámolni, illetve a lehetséges további útvonalakról szeretnék egyeztetni veletek.

PÉNZ
Összesen 3 kiutalás ment a részemre:
4000 forint
400 arany
8800 forint

A 400 aranyat aztán rögtön vissza is tettem, hogy forintot nyomtassak belőle.
Igen, ez egy hibás/felesleges kiutalás volt.

Tehát összesen 12800 forint, azaz 640 arany állami pénz landolt nálam. Ebből a kiadás mindössze 15 arany volt, ez a ma indult horvát felkelés költsége.

FIX TÁMOGATÁSOK

1. Cégfejlesztés
Ha itthon fejlesztesz/építesz egy céget, akkor annak a 10%-a az államkasszába vándorol, ez látható is. Amennyiben ezt az összeget szeretnéd visszaigényelni, nincs más dolgod, mint írsz egy üzenetet nekem. Ellenőrzöm és utalom is vissza. Ez a támogatás a külföldi állampolgársággal rendelkező magyar játékosok számára is egy fenntartott opció.

2. Pénzváltás
A piacon jelenleg némi rászámolással van kint állami pénz, forint és arany egyaránt. Ha másért nem is, de a napi küldi végett érdemes napi 100/500 valutát és 1/5 aranyat venni. A kufárkodás elkerülése végett viszont van benne egy monetáris olló. Ezt el tudjátok kerülni. A menetrend a következő:
Veszel X forintot vagy aranyat tőlem a pénzpiacon. Írsz egy üzenetet, hogy te vettél ennyit meg annyit, én pedig átutalom neked a különbözetet: 100 megvett forint után 0,2 aranyat, 1 megvett arany után 1 forintot vagy 0,05 aranyat (amit szeretnél). A pénzváltás direktben is működik, tehát ha küldesz nekem x aranyat, én X*20 forintot küldök neked, illetve ha küldesz nekem X forintot, én X*0,05 aranyat küldök neked. Ez a támogatás szintén elérhető a külföldi magyarok számára is. De! A kufárokat kiszűröm és megszivatom! A pénzpiac nem arra való, hogy a másikon élősködjünk! Legalábbis egy ekkora közösségben ezen nem szabad nyerészkedni.

JÖVŐBELI LEHETSÉGES ÚTVONALAK
A heti nettó bevételünk 100-150 arany körül mozog. Ebből levonódik az MPP kötések, csata indítások költsége. Az állami org bevételei ebbe nincsenek beleszámolva. Ezt kellene visszaforgatni úgy, hogy a játékosaink minél jobban profitáljanak belőle.

1. Harci csomag
Ez annyit jelentene, hogy minden igénylő kapna heti szinten házat, fegyvert és ételt. Játékosonként 10 aranyból a piacon vásárolva kijönne kb. 1 Q1 ház, 1000 Q2 fegyver és mondjuk 4 ezer wellnesz, de ez igény szerint variálható: pl. ételt nem kérek, de jöjjön inkább 1500 fegyver, fegyvert nem kérek de inkább jöjjön Q3 ház, csak ételt kérek stb. A játékosok saját termelése szerint igényre szabva.

2. Org fejlesztés
A heti befolyt összeget az állami orgban lévő cégek bővítésére, fejlesztésére fordítanánk, hosszútávon megtérülő beruházás, összességében az állami bevételeket növelnénk vele. Amiből aztán így többet tudunk adni, vagy visszaforgatni.

3. A kettő kombinációja
Az orgot úgy bővítenénk, hogy a harci csomagokat elő tudja teremteni heti szinten. Középtávon éreznénk ennek az eredményét (1-2-3 hónap)

4. Támogatás fizetéssel
Az org adna állásajánlatot magyaroknak mondjuk 50 forinttal, ami a játékban elérhető legnagyobb lenne így. Ezt a bevételt aztán mindenki a maga kedve szerint használná fel. Ez hosszú távon azonban nem fenntartható a jelenlegi formában, mert a keletkezett munkás zsetonokat nem lehet hatékonyan felhasználni a mostani cégparkban. Tehát, ez az orgot tekintve további fejlesztéseket, beruházásokat igényelne, hogy minőségi és a piacon is keresett, tehát jó áron eladható Q4-Q5 termékeket tudjunk előállítani, ezáltal fenntartható maradjon a dolog. A beruházható összeg viszont erősen limitált (építünk egy Q5 céget és kb. nullára is futottunk). Az állami orgban jelenleg 8 játékos dolgozik 30 forintos fizetésért, ez az itthon elérhető legjobb, külföldön azért vannak jobb ajánlatok is.

Kíváncsi volnék a TI véleményetekre ezügyben, illetve ha van másik javaslat, akkor azt szívesen meghallgatom.

Üdv,
Jaca

Endosar

Comentarios (3)

A 2.-es és a 3.-as pont között őrlődők... Egész korrekt javaslatok...
org fejlesztes
én elsősorban a 3. verziót támogatom, nagyon erősítenünk kéne a polgárok erejét, hogy újra ütőképesek legyünk.