Huso lopina

Husaga - Periódico de Croatia -

Publicado en Serbia - Entretenimiento y Ocio - 18 Jul 2024 00:44 - 7

U tekstu ispod ćemo ispričati jednu bajku. Svaka sličnost sa stvarnim likovima je namjerna. Nažalost u stvarnosti se dotični nikada neće promijeniti.



Papiga Miroslav

U jednom malom selu živjela je neobična papiga po imenu Miroslav. Miroslav nije bio obična papiga – on je bio Bunjevac, polu Mađar, polu gnom i Rom. Ovaj veseli mješavina kultura i narodnosti činila je Miroslava jedinstvenim, ali i vrlo nestašnim.

Miroslav je bio poznat po svojoj sklonosti psovanju. Niko nije znao gdje je to naučio, ali čim bi neko ušao u njegovu blizinu, odmah bi krenuo s dugim nizom uvreda i psovki. Njegovi vlasnici su se često crvenili od stida pred gostima, ali su također znali da Miroslav ima zlatno srce ispod svoje oštre vanjštine.
Pored psovanja, Miroslav je imao i jednu drugu nezgodnu naviku – krao je. Volio je uzimati sjajne predmete i sakrivati ih po kući. Ključevi, novčići, pa čak i mali nakit – sve je to završavalo u njegovom skrovištu na vrhu ormara. Vlasnici su često tražili svoje stvari i uvijek znali gdje da ih pronađu – kod Miroslava.
Jednog dana, Miroslav je odlučio da istraži vanjski svijet. Otvorio je kavez svojim vještim kljunom i izletio kroz prozor. Lutao je po selu, psovao prolaznike i krao sve što je sjajilo. Seljani su ubrzo shvatili ko je krivac za njihove nestale stvari i odlučili su nešto poduzeti.
Skupili su se svi zajedno i otišli do kuće Miroslavovih vlasnika. Kada su stigli, Miroslav je upravo vraćen kući od strane jednog dobrog seljaka koji ga je uhvatio u krađi. Vlasnici su se izvinjavali seljanima, a Miroslav je spušteno gledao u pod.
Seljani su odlučili oprostiti Miroslavu, ali su mu postavili jedan uslov – morao je naučiti da se bolje ponaša. Vlasnici su se obavezali da će raditi s njim i učiti ga lijepom ponašanju. Polako, ali sigurno, Miroslav je počeo mijenjati svoje navike. Prestao je psovati i krao je sve manje i manje.
Miroslav je postao omiljen među seljanima, iako je zadržao svoj nestašni duh. Svi su ga voljeli zbog njegove jedinstvene osobnosti i smiješnih avantura. Tako je papiga Miroslav, Bunjevac, polu Mađar, polu gnom i Rom, postao pravi član zajednice, voljen zbog svojih mana i vrlina.



https://thumbs.dreamstime.com/b/large-green-parrot-arab-woman-counts-uae-dirhams-money-funny-parrot-financier-large-green-parrot-count-uae-dirhams-money-103267817.jpg

Endosar

demahuMbartgeometarrrNebra007Red EagleeVokasiGh0st

Comentarios (7)

teraj sw u krasni
XD
Хахахахахахаха
mamiga :3
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
Smile
Laugh