Tankardist

Published in Romania - Political debates and analysis - 07 Jun 2024 02:12 - 21

Articolul acesta e unul dintre cele pe care nu voiam să le scot.

Fiecare dintre noi jucăm chestii pe internet din dorința de a evada din lumea reală, de a avea o escapadă, de a putea să ne destindem.

Eu am jucat eRepublik în urmă cu mulți ani, am avut întâlniri cu oamenii de acolo, am ieșit la munte, la mare, la fotbal, etc. S-a creat o comunitate frumoasă. În timp ne-am văzut fiecare de treburile lui, deși unii am mai păstrat legătura.

După mulți ani am revenit în joc, mai exact pe acest joc, și am încerat să pastrăz aceeași notă pozitivă pe care am avut-o de mult.

Din păcate jocul acesta, în care suntem extrem de puțini români, este parazitat de un anumit personaj, OchiReci, care este un fel de gică-contra la orice spune oricine și tot ce face oricine, bun sau rău, el e gică contra.

Pe lângă înjurăturile despre mame și toate celelalte (oportuniști, lingăi de țevi, sclavi, etc.) acest personaj nu se lasă mai prejos de statutul pe care deja îl are și denigrează pe oricine nu achiesează la ideile lui. Cel mai tare mă doare că l-am considerat prieten și .... o să va explic mai târziu.

Cum a început jocul meu:
1.        Am intrat pe eRep, după mulți ani (nici nu știam că au mai fost astfel de jocuri între timp) am văzut un link către un joc nou și am intrat pe el. Am văzut ca este copie de pe eRep și am zis să îi dau o șansă;

2.        Am intrat în joc, am zis să nu investesc bani până nu îmi dau seama despre ce este vorba, am stat în pasivitate o perioadă;

3.        Am început să cunosc oameni, ne-am împrietenit, inclusiv cu OchiReci și am decis să ajutăm comunitatea;

4.        Am făcut Lupii o unitate care la momentul respectiv dădea echipări, ceea ce nimeni nu mai făcea (dar ca să nu mai aud discuții, ideea de echipare e de mulți ani și nu a inventat-o nici OR nici eu).

5.        A trecut timpul și mi-am dat seama că jocul avansează, că sistemul de echipări nu este fezabil, și am încercat să schimb chestia asta;

6.        Am gândit un alt fel de sistem de echipări, unul mai fezabil, unul prin care să putem să dezvoltăm cât mai mulți oameni. La momentul acela în comandamentul Lupilor (unde eram comandant, alături de OchiReci) eram 5 oameni: eu, Ochireci, Imzo, Jimmy, Visator. Știți câți mai sunt alături de el în momentul ăsta? Niciunul.

7.        Cum a pornit totul? Am convocat o ședință de comandament în Miercurea Mare. Trebuia să dureze jumătate de oră. Eram în vacanță cu familia în străinătate. Am avut o ședință de câteva ore în care practic nu s-a discutat nimic. Cine a avut ședințe cu OchiReci știe despre ce e vorba.

8.        După câteva zile, pentru că deja eram în pierdere foarte mult cu echipările, am convocat ședință în Duminca Mare. Eram la piscină, la ora 13 am avut ceva slujbă. Eram relaxat. Ce s-a întâmplat la ședință? OchiReci nu își amintea că am avut ședință de câteva ore miercuri, cu 4 zile în urmă.  Acela a fost momentul în care mi-am dat seama de problema lui cu alcoolismul. Nu e ceva de care trebuie să râdem, dar în momentul în care ne afectează pe toți, trebuie să o rezolvăm. Cum, o să vedeți!

9.        Am ieșit din lupi, am ieșit pentru că eu cu astfel de oameni nu vreau să am de a face. Am încercat să îl susțin, am încercat să rezolv discret anumite lucruri, dar nu, nu s-a putut.

Acum haideți să va spun despre activitatea guvernului din care am făcut și pare că încă mai fac parte:
1.        Observați că de când a început jocul noi nu am fost implicați în lupte majore pentru țară. Poate pentru mulți e greu de înțeles, și pentru mine a fost greu de înțeles la început, dar o să vă explic: Prin munca a doi oameni, Hero si Humulus, am reușit să avem teritorii care ne dau bonusuri consistente (100% food și 80% restul). Cum au făcut asta? O muncă diplomatică consistentă prin care cei 2 au ținut legătura cu toate celelalte țări, prin reprezentanții lor, și au pus România pe harta tărilor puternice. 

Evident doar mesajele în joc nu sunt suficiente, ce au mai făcut cei 2? Ei bine, cei 2 au livrat un dmg consistent, vorbim de miliarde dmg săptamânal, miliarde care ne-au adus nouă, ca țară, o poziție în orice alianță și în față inamicilor de țară care poate livra dmg și pe care te poți baza. 

Ca să vă dați seama de cât livrează oamenii, ei 2 dau cam cât dăm noi restul într-o săptamână.

2.        Hai să dăm puțin cărțile pe față și să îmi săriți mie toți în cap că sunt muistul care le spune. Ați văzut și voi ce programe am avut pentru cei noi. Guvernul de la început a avut ca misiune să dezvolte jucătorii mici astfel încât să creem o comunitate. 

S-au dat peste 10000 g pentru firme. Dar poate vă întrebați, de unde sunt banii? 

Hai sa vă spun eu ceea ce nu se vrea spus. Încasările la bugetul de stat sunt extrem de mici, nu avem jucători mulți și nici mulți care să bage cardul. 

Banii ăia sunt de la, ghici cine, ăia înjurați de OchiReci care ce au făcut? Au băgat cardul gros ca să își facă firme și astfel au contribuit la buget. 

Humulus e top, omul are peste câteva mii de gold băgate la buget. Mai mult omul a dat aprox. 2000g împrumut ca toți să ia din prima tură bani. (nu stiați, mai înjurați-l acum!) 
Vi se pare puțin? (vorbim de ceva sute sau mii de euro investiți). Ah, și pe lângă Humulus mai sunt câțiva, Jagas de ex., care a contribuit si el cu cel putin 2000g la buget, Hero (clonarul de serviciu) la fel. Doar nu credeați ca 10000g se fac din taxa de 1cc la buget. Sunt muist că spun asta? Da sunt, dar trebuie să se știe.

3.        Fiecare dintre noi avem familii, copii, neveste (cel mai grav) și toate cele. Fiecare jucăm de plăcere să evadăm din RL, ce s-a făcut pe guvern, evident nimic. Lusha freacă menta conform OchiReci și doar împarte ciolanul. Lusha e PM, ea are în gestiune toate cererile de cetățenie. A urmărit cineva câte cereri au fost aprobate/respinse și câtă muncă a depus? NU. Doar aruncăm cu rahat. Hell si He did it s-au ocupat de programe cum ar fi LW, a urmărit cineva câtă muncă au depus, NU! E mai simplu să spui că stau degeaba...
Să nu credeți că totul în guvern e lapte și miere. Eu am vrut să îmi dau demisia, i-am cerut lui Humulus de 2 ori să mă demită (conform jocului nu poți renunța la funcție singur, nu ai buton de resign), Hero la fel a cerut să fie demis, ne-am certat, ne-am bălăcărit, dar nu ne-am înjurat, ne-am respectat, și bine sau rău am făcut ceva pt comunitate. Ah, și da, suntem oameni maturi și ne-am împăcat. De ce? Ca să nu divizăm RO!

Dar cu toate astea suntem acuzați că furăm, că avem clone, că suntem pt. ciolan, că orice, de acest personaj care efectiv a divizat comunitatea.

Acest personaj care dă pomana 200 paine si 50 arme și nu își dă seama cât de rău le face oamenilor din propria unitate care sunt complet rupți de luptele pentru alianțe și toate cele, acest personaj care oricum nu mai ține mine (și da o zic răspicat, de la băutură)  că finanțele sunt publice, că avut discuții cu comandamentul, etc. Acest personaj care ieri și-a bătut joc de Hero și într-un articol despre dezvoltare a făcut un spam enorm (ca să înțelegeți ce efort a depus Hero să scrie articolul, vă provoc doar să încercați să îl transcrieți, nu să îl reproduceți, să vedeți cât timp ia).

Din toate aceste motive și pentru că mi s-a cam luat de joc, am un cuvânt pentru Hero și o sa îmi duc mandatul la bun sfârșit livrând cel puțin 2b pentru RO (cât da OchiReci în 3 săptămâni și le dă aiurea). După care mă las frumușel de joc (ori că mă mut în altă țară, ori că mă las de joc de tot), dar eu nu joc într-o țară în care 22 (din 50) de oameni au votat pentru un alcoolic care înjură pe toată lumea și îl susțin în toate cele.

Ps. Când Hero și Humulus o să plece sper să țineți Ro pe hartă cu alea 2b săptămânale pe care le dau Lupii (sub ce dau eu singur pe săptămână).
PPS. Nu am cu Lupii nimic individual, dar deja mă cam seacă pe creier că îl susțin pe personajul ăsta.         

Support

Dellex

Comments (21)

Voi gresiti. Va deranjeaza, nu il mai bagati in seama. Aia clone sau cum or fi. V-au votat? Aratati respect pt ei si nu va mai balacariti. Daca vreti, faceti ceva pt eRo distrandu-va.
Ai livrat top 3 dmg in ro, dai peste 2b pe saptamana, bagi cardul si ajuti toti ceilalti jucatori din ro, esti unul din cei 4-5 care dau 80-90% din bugetul tarii, daca ar veni unul sa te injure zilnic cum ar fi?
De ce nu e lapte si miere in Guvern, de ce v-ati certat?
E normal sa ne certam, dar toate s-au rezolvat, per total toti suntem ok si am dus proiecte mai departe. Un guvern in care nu ne certam era unul disfuctional. Asa, combatand idei, am ajus( sper eu) la cele mai bune solutii.
Aia cu ' lingăi de țevi' e o expresie nouă pentru mine. Cât trăim învățăm.... Opinia mea (dacă contează) este ca din ce am văzut suntem o comunitate frumoasă ce se ajută și distrează (marea majoritate). Cine nu poate nu poate. Chiar nu ma interesează afacerile intestine ale altora, dacă au fost sau nu, și asa este destul de nașpa în Rl, hai sa facem ceva mai frumos aici, o oaza de liniște și destindere, și sa batem unguri. (Asta e o idee secreta, am dezvăluit-o acum, o idee ce in general unește romanii) Hai noroc!
I'd like to tell you guys to not leave but i can completely see why you would. I also considered OR a friend, even told him that i wouldn't get involved in this, but at this point it is impossible not to notice his behaviour and how toxic it is for eRomania. Wish the best for you mate.
Simplu. Nu l-as baga in seama. Eu daca intru sa ma joc. Vreau sa ma joc.daca vad ca se iau decizii impotriva intereselor mele, plec. Vad ca sunt paria celorlalti jucatori mari. Plec. Pt mime e simplu. Insa nu o sa imi incarc eu timpul certandu-ma pt niste pixeli
Si eu l-am considerat prieten pe OR si credeam ca o sa putem face o echipa frumoasa alaturi de el si de alti jucatori, dar nu s-a putut. Nu stiu ce probleme, nemultumiri, frustrari are OR in viata reala, dar nu cred ca solutia e sa le descarce pe noi si sa faca experienta jucatorilor din Edominacy neplacuta. Ideal ar fi, cum zice Jagas, sa il ignoram; dar atata timp cat suntem tinta unor invective zilnice, din ce in ce mai explicite si mai creative (chiar in versuri, mai nou, fara rima, fara masura, fara ritm, dar versuri), experienta asta, in loc sa fie o relaxare, o pauza de la munca, familie, problemele de zi cu zi, devine o sursa de nervi. Si probabil multi, la fel ca mine, se gandesc sa abandoneze jocul din cauza lui OR
Va mulțumesc pentru ajutorul oferit,atât cel verbal cât și cel financiar.Nu cred că este în regula sa te lași de joc din cauza unui singur jucător.Omul are clar probleme și din păcate noi nu-l putem ajuta.In ceea ce privește votarea,cred că unii au votat în necunoștință de cauza sau au fost clone. P.S. Nu vinzi casa daca ai un șoricel in ea.
Un alt articol demn de pus in manuale. Tu nu prea faci ceea ce predai baremi-se. Nici nu mă complic cu cititul nu are sens, știu de amu două zile ce ai inventat, că ai avut decența să mă suni când îmi scriam platforma să-mi zici foarte frumos: prietenești îți zic ești alcoolist, da probabil erai prea vesel, oi fi uitat și azi ai scos și jignirea asta de hârtie. Doar două vorbe să-ți mai spun: e al 4-lea din cele 5 articole pe care le ai care e despre mine, deci te cam roade grijă observ Și doi ai găsit bilanțul ăla publicat că asta te-a ofuscat ieri că ai intervenit pentru Hero și amândoi pe lângă subiect pentru un bilanț public care nu e public nici amu! Deci las pe cine vrea să citească inepțiile din articol, oricum îs suficiente și evident eu is de vină la tot, că așa e frumos. Că deja o dați toți în insulte de numa numa spune ceva de caracterul vostru (ca să înțelegi az-noapte alt treaz mi-a trimis un alt roman pe mesaj, Hero ca autor, incepând cu bă nesimțitule, și am mai vazut ceva de munca mea, de timpul meu liber, de neamul meu și ce mai era - m-am plictisit ca să citesc și restu). Deci cu un asemenea comportament al vostru, eu chiar vă compătimesc! E o vorbă pe la noi râde oala de ceaun care-i mai neagră la cur! Într-o iarnă când nu am apă de băut, poate o să-ți citesc și ce ai scris, dacă nu o șterge adminul prima dată, că e vădit evident atac la persoană (că nu ne știm și nu ești tu doctor sau ceva, ba dimpotrivă ținând cont ce ești ar trebui să știi ce prostie faci acum, doar că ....) Punct și de la capăt!
Nu e treaba mea, dar o sa iti fac personal articolul cu bilant, nu ca membru al guvernului ci ca simplu cetatean care are acces la toate datele. Atunci ai sa vezi cat de mult cacat mananci. Ma chinui sa il scot in cateva ore pana nu te imbeti ca sa il poti citi limpede la cap...
La punctul 8 dacă eu am probleme tu cred că le ai mai mari, că erai la bar și era plin de suedeze și am vorbit și video, deci nu e greu să minți e greu să-ți amintești ce ai mințit! Că tot invoci anumite chestii nereale și le prezinți pe teoria asta!
La punctul 9 ai ieșit din Lupii după ce m-ai bătut la cap să nu donăm la clonari și zilnic că vai costă prea mult, iar o iei pe lângă realitate și aici! Mai ții minte măcar despre ce era discuția aia, oare nu cumva regulamentul intern care nu ți-a plăcut din vari motive? Îîți amintești că și Jimmy a fost de acord să amânăm că tu vroiai votat așa pe repede inainte, am zis să așteptăm să ne gândim și a doua zi venim fiecare cu idei. Cam multe îmi amintesc eu așa cum zici tu că eram și tu de la bar cum nu erai ai visat altceva! Mulțumesc de articol, acum îi dau report și repet: cu așa prieteni nu am nevoie de dușmani! Spor în viață! Semnează un parazit care ironic nu e lăsat el în pace de asemenea inepții toate jignitoare.
Thomas ia o gură de aer că serios îți spun prietenești ai luat- rău pe arătură! Hai să te ajut și cu bilanțul: https://.com/2rz7npt4 , acum e deabea prima dată public! (de poate ai uitat dar am fost și eu ministru atunci, deci tot am acces la el fara #ero). Ar trebui să-ți fie rușine pentru bălăcăreala asta, dar nu cred că mai ai așa ceva! Am terminat, o viață frumoasă și drum bun, e ultima dată când îți mai vorbesc indiferent de ce prostii mai scoți în viitor în fițuica asta a ta!
Imi amintesc de suedeze, si o sa imi amintesc de ele ceva timp de acum inainte, si da evident ca eram la bar in vacanta, dar eu cand beau am limite, 2 pahare de rom si ceva cinste fetelor merit si eu (nu acelasi lucru ar zice familia) asta nu are nicio treaba cu ce am zis pana acum. Sper din suflet ca te tii de cuvant si ma ignori total pe unde ma prinzi.
Să vă zic o chestie, peste tot în lume există oameni ca la noi, fiecare are un Gică Contra, să nu credeți că în celelalte țări curge lapte și miere. Fraza cu "ai furat, ai dres" o aud deja de mulți ani, nu va dispărea niciodată, dacă nu trecem cu vederea peste și să ne concentrăm pe joc. Nici mie nu-mi plac certurile și neînțelegeri, din păcate fac parte din eViata și o fac puțin mai picantă*... Smile Închidem cu toții un ochi și ne concentram pe celălalt. Wink
Nu sunt de acord sa pleci din tara sau sa te lasi de joc din cauza unei persoane sau a niste spam fluviu. Nu ar avea logica sa fii atat de usor de invins
Nu e vorba de invins, e vorba de ce iti aduce jocul satisfactie. Sa faci niste chestii si sa te injure unul zilnic...
Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita Smile) Unde pleci? Observi cat de socanta e realitatea de la urne...
Imi da ceva eroare si e asta ai zis: Eu am jucat eRepublik în urmă cu mulți ani, am avut întâlniri cu oamenii de acolo, am ieșit la munte, la mare, la fotbal, etc. S-a creat o comunitate frumoasă. Pai de ce nu ai mai jucat daca era totul asa frumos?
Iti ofer si raspunsul: aia te-au dat la o parte si ai stat imbunfnat ca vai nu te baga in seama. puteai sa mergi unde vrei sa o f... si pe malika dar tot erai in plus, erai prea mic deci mai lasa dumele cu er ca nu ai existat acolo si nu exista unul sa isi aminteasca de tine! te cam superi ca iti zic asta? iti trece, mai bea o tuica!