Tankardist

Published in Romania - Financial analysis - 24 May 2024 22:39 - 9

Salut,


Acesta este un răspuns la articolul lui OchiReci https://www.edominacy.com/en/article/1561. Menționez că aceasta nu este o poziție oficială a unității militare RED, articolul nu a fost discutat în comandamentul RED sau cu membri RED, la fel cum nu reprezintă opinia guvernului. Este doar o poziție personală.

 Am să încerc să răspund punctual la problemele ridicate de OchiReci, făcând abstracție de anumite considerente personale ale lui la adresa altor jucători.

 

1.        Raportat la salariul minim;

Istoricul făcut este corect și, de asemenea, deciziile au fost luate în guvern (atât cea de setare a salariului minim la 10 ron, cât și cea de diminuare la 1 ron.

 Acum, dacă am înțeles bine ideea jocului, motivul pentru care lunar sunt alegeri atât pentru CP, cât și pentru Congres, este acela că jocul evoluează și în funcție de parcursul acestuia se iau decizii noi care la rândul lor influențează dezvoltarea fiecăruia dintre noi, dar și dezvoltarea comunității.

 Din acest motiv, la un moment dat, pentru a putea creea o divizie formată din mare parte a membrilor care pot livra un dmg mare, dar mai ales care pot livra atunci când este nevoie, coordonat, pentru eRomânia sau aliații ei, s-a ajuns la concluzia că pentru a putea echipa adecvat și pentru a fi fezabil din punct de vedere economic este nevoie de diminuarea salariului minim la 1 ron. Calculele exact nu o sa le expun public, este problema RED cum își gestionează resursele interne.

 Mai mult decât atăt, diminuarea salariului nu cred că afectează pe cineva, nu sunt foarte mulți cei care lucrează pe 1 ron, deci taxe la stat intră, economia merge, lumea este echipată sau își primește salariul pe care îl alege în mod liber de pe piață.

Câteva considerente referitoare la ideile (că nu sunt jigniri, apelative precum ”sclavi”, ”ronțăitori de țeavă”, ”oameni cărora le este foame”, ”muncitori pe plantație”, ”oportuniști”, ”zicători de sărut mâna și bogdaproste” sunt absolut normale într-un joc și într-o comunitate, mai ales din partea unor oameni care nu te-au jignit cu nimic și nici nu ți-au făcut ceva) pe care OchiReci le-a enumerat raportat la RED:


a)        Membri RED au posibilitatea de a alege dacă doresc să se înscrie în programul de echipare sau nu. Din acest motiv doar aproximativ 50% din membri sunt înscriși și echipați. Ceilalți lucrează pentru ce angajator doresc, nu impunem absolut nimic, ba mai mult oferim libertate deplină fiecărui membru în alegerea modului de dezvoltare a contului.

b)       Deși nu am impus și nu este obligatoriu, majoritatea membrilor RED au ales să porte uniforma deși nu sunt înscriși în programul de echipare. De asemenea, sunt și membri care au refuzat, le respectăm decizia.

c)        Modul în care RED face echipările (cuantumul lor, când, pentru ce sunt folosite) reprezintă o problemă internă a unității. Faptul că solicităm livrearea unui damage în luptele importante nu o facem pentru hrănirea ego-ului comandamentului, ci pentru comunitate. Exemplu concret: liga de săptămâna trecută unde și RED (alături de celelalte unități militare și le mulțumesc pe această cale) a livrat un dmg considerabil. Consecința? Toți cetățenii au beneficiat de mină, deci de gold, care la nivel macro cred ca se ridica la nivelul sutelor (sau chiar mai mult) de gold intrați în 3 zile în țară. Mai mult, am încercat să ajutăm și aliații (nu doar noi, ci și celelalte unități), la ordin, astfel încât poziția noastră pe plan extern să fie una extrem de bună. Cine vrea să vadă statisticile, sunt publice.

 

Pe această cale îi rog pe toți cei care au opinii personale despre RED și membri unității să le țină în mediile private. Poate timpul economisit cu scrierea injuriilor poate fi folosit pentru analize interne (de exemplu de ce au ales 25% din Lupi să plece ca să fie sclavi și să roadă țeava). Apreciez critica dacă poate fi constructivă, scuipăturile și înjurăturile poate ar fi mai bine să rămână la nivel intern (deși am dubii că membri Lupi achiesează la ele, sincer, aș fi dezamăgit să o facă).

 

2.        Raportat la salariul maxim;


Aici informațiile nu au fost prezentate deloc corect. În primul rând eu nu am votat și nici nu știu să se fi votat pentru un salariu maxim (lucru pe care ți l-am comunicat și ieri). Dacă a fost o întelegere între câțiva playeri, este problema voastră (deși am văzut ca Hero nu are salarii peste 20 pe piață).

 Ok, acum pe fondul problemei:

Jocul presupune mai multe module, printre care și cel economic. Modul în care fiecare alege să își dezvolte contul dpdv economic este fix problema lui. Ceilalți, prin mecanismele puse la dispoziție de joc, pot regla piața (stabilirea salariului minim, a nivelelor la taxe și impozite, decizii cu privire la atacarea anumitor regiuni pentru resurse, etc.).

 Că unii dintre noi alegem să oferim anumite salarii, să punem pe piață produse la prețuri mari, etc. Este fix problema noastră și face parte din frumusețea jocului.

 Acum, recunosc într-adevar că am pus salarii mai mari de 20 de ron pe piață și îmi cer scuze că sunt destui jucători care câștigă mai mult și astfel contribui și la bugetul de stat. Îî rog pe toți cei care se simt lezați de acțiunile mele și lucrează la mine să îmi dea mesaj privat și imediat le diminueaz salariu (la 20 sau chiar mai puțin la cerere).

 Mai mult, te rog să ții cont că atunci când spui că ai avut discuția despre salariu minim 1k q5 wep se vindea în medie cu 22-23g. Acum se vinde cu 27-30g. Piața evoluează, este în creștere, mi se pare normal și salariile să crească. (vecinii Bulgari au ajuns pe la 50cc salariile).

 Ideea cu te angajezi unde vrei și după crește salariul iarăși nu este sustenabilă. Ok, eu mă angajez undeva și îmi crește salariul la 22 ron și îmi spune angajatorul ”atât e pe piață”, cum verific, cum știu că sunt plătit la nivelul pieței dacă nu pot să am nicio referință publică?

În altă ordine de idei, am vazut un alt flex din partea ta și anume că ai pus oferte la 30 ron. Este perfect normal, îți urez să poți susține acele oferte cât mai mult.

Și cu asta îți spun că mă și retrag din discuție, este prea obositor.   


Mulțumesc,

Tankardist

    


Support

BattleHero

Comments (9)

Mulțumesc de răspuns,mă opresc și eu aici că e suficient și am alte chesti de făcut evident. O singură explicație: am pus 30 ron ca să vezi că orcine poate strica piața și dacă ne tot dăm în cap unul la altu cu salariu o să ajungă puținii jucători activi să-și schimbe job-ul zilnic. Am scos oferta deja pentru că era doar să scot în vedere un punct de vedere. O să citesc și articolul într-o zi când am timp, momentan l-am votat am răspuns minimal și îți mulțumesc pentru opinie. Spor!
Ok, salariu minim, și las la o parte faptul că te-au deranjat anumite cuvinte improprii folosite de mine, îmi cer scuze pentru ele, nu erau o critică la adresa RED (nu mă interesează deloc cum vă gestionați unitatea, nu e treaba mea) ci doar o opinie personală, bună sau rea, prost sau prea accidă exprimată e irelevant. Deci dacă trecem peste toată chestia cu RED, care e motivul pentru diminuarea salariului minim evident dar nu e scopul articolului meu ajungem la următoarea situație: Pai la un salariu de 1 ron evident că statul pierde din taxe și e foarte simplu de calculat, modificarea de la 10 la 1 a dus la o pierdere de 90% a impozitului pe salariu teoretic. Avem aici o statistică de încasări pe ultima săptămână și o medie de 1500 ron pe zi încasați (nu îs doar salarii, îs cotă parte din creare companii, etc), dar o bună componentă o reprezintă salarile.
Suntem 147 de oameni in tot jocul, dacă am lucra toți pe 1 ron am plăti 147 x 0.05 pe persoană deci: 7.35 ron pe zi, dacă dăm 2x work toți avem 14.7 ron zilnic Asăzi România are încasări de 1303.11 ron din care maxim 14.70 cu indulgență vin din salarii de 1 ron, deci cred că ne contrăm pe faptul că partea aia că se plătesc taxe e fezabilă, da domnle se plătesc dar e mai degrabă zona gri de evaziune fiscală aici (procentual e 1.12% taxa pe salariu maximă din venitul zilnic al țării și asta spune multe). Trecem peste, problema la salariul de 1 ron îl reprezintă clonele, posibilitatea celor care folosesc astfel de boti de a ii utiliza gratuit si asta e ceva extrem de negativ, în special intr-o comunitate atat de rastransa. Eu personal nu am adeptul um-urilor cu municitori pentru arme, niciodată - am trăit suficient virtual și am văzut prea multe astfel de armate cât să mă satur de ele, însă evident opinia mea e personală și fiecare e invitat să joace cum vrea că nu opresc eu pe nimeni. Însă decizia de a ajuta unitatea ta că atâta e diminuarea salariului afectează pe restu, într-un anumita formă și faptul că nu ajută comunitatea în totalitatea ei ci doar o anume parte specific selectată nu e deloc o decizie democratică ci e o lege cu dedicație care are efecte negative și mai și încurajează clonarii. Deci să fim înțeleși ajutp red si clonele, iar pe restu nu prea - indiferent cum privești asta, e urât!
Hai să îți fac și un calcul pe unitate la salariu minim, pur teoretic Sunteți 34 oameni care muncesc ipotetic pe 1 ron deci avem 34x0.05=1.7 ron pe zi iar 2x work 3.4 ron pe zi. La salariu de 10 erau 34 ron dar cu diminuarea sa RED a văduvit statul ipotetic zilnic cu 30.60 ron (deci a luat nu a dat) Eu înțeleg chestiunea, dar matematica spune altă poveste și nici ea nu dă bine pentru unitatea ta. Am că am eu momentele mele că văd roșu în față uneori și mă aprind prea tare și nu mă exprim corespunzător nu poate anula faptul că salariul ăla minim e foarte nociv. Îți mulțumesc astfel pentru opinie, mult succes cu unitatea ta însă încearcă să vezi lumea și din punctul meu de vedere și o să vezi că nu e chiar așa roz. Cât despre lupii care au plecat, printre care te numeri și tu, e decizia lor, oportunism în mod evident (echipare superioară, șansă de a întra în top 10, etc) dar e contul lor și pot să joace cum doresc, asta e frumusețea unor asemenea jocuri, nimeni nu e legat cu lanțul. Că ați intrat săptămâna trecută în top 10, da v-am și felicitat, dar eu nu înțeleg cum asta v-a adus gold mine că premile is arme și booster nu gold. Aia nu am priceput-o sincer.
Daca ai suspiciuni ca cineva foloseste clone, ai un buton mai jos numit "Support", raporteaza-l. Nu cred ca e nimeni atat de "destept" incat sa foloseasca clone pe 1cc, primeste ban imediat. "Evaziunea" de care vorbesti ajunge in buzunarul oamenilor (aia 1-2cc pe zi/jucator din taxe). In loc de tancuri q5 am putea sa dam salarii de 50cc+/work (da, atat valoreaza 200 tancuri q5, 100 ron), dar dorim sa ii stimulam sa lupte, asta e alegerea noastra, nu vad de ce te intereseaza atat de mult unitatea noastra militara si cum o gestionam.
ok, acum salariu maxim plafonarea sa la 20 nu a fost sugestia mea ci a lui hero, fostul presedinte si a fost acceptata nu de un grup de oameni ci de congres, asa imi amintesc că s-a discutat pe guvern si congres. In guvern esti poti verifica log-ul de acum o luna, în congres il poti verifica la urmatoarele alegeri ca să poti intra pe chat. ideea din spate e si ea simpla, suntem 147 oameni din care probabil 60 activi intr-o anumita forma, dacă vă uitati la clasamentul pe ro cam se rupe malul pe la pagina 3-4, de acolo e zona e inactivitate si de la pagina 5 cam vine clone sau cei care au venit si plecat. Sa luam prin absurd ca suntem 60 activi pe joc, hai 70 sa dea mai frumos si sa continuam de aici
Nu suntem chiar 70 care intra si suntem activi (doar dacă ne uităm pe discord putem vedea că și acolo is maxim jumate si nici aia nu intra zilnic), dar să zicem 70 activi si 2 clickers, care muncesc zilnic (optimist) Jumate din ei is membrii RED deci lucreaza cu spor la orgorul unitatii sa nu mai zic alte clisee ca iar te superi pe mine. Si raman asadar cam 35 de oameni care trebuie impartiti la toti cei care au firme, firme care produs pentru Romania, platesc taxe, vand in Romania. Avem mai multe firme decat oameni si aici e problema. Toti am vrea sa avem toti muncitorii, la toti ne-ar place sa ii aveam si gratis dar nu e cazul intr-o economie de piata. Si evident fiecare vrea sa-l fure pe om de la altul cu un salariu mai mare (si e iar oportunism si aici, e si normal) si urmatorul la fel si tot la fel si etc. Si e o chestie care in fond aparent ajuta muncitorul dar in realitate nu o face, pentru că la penuria de ron pe care o experimentam si la salarii exagerate se ajunge des la deficit sa nu mai zic la momente in care fondul de salarii se epuizeaza rapid
Nu ar fi corect de asemenea ca fiecare muncitor roman sa isi schimbe zilnic locul de munca, in functie de cine da cel mai mare salariu si nu ar fi corect nici ca angajatorii sa tot il schimbe gen 20.01, 20.02 si tot asa, ca acolo se ajunge in final la decimale. E urat si nu e corect sa ne tot calcam pe bataturi cu astfel de tactici, si de asta s-a stabilit sa fim toti uniti si sa avem salariu unic 20 ron pentru toti, o suma acceptabila si decenta pentru orice angajat. E o masura de bun simt, nimeni nu fura anagajatul altuia si fiecare muncitor alege singur la cine vrea sa lucreze, e o forma ciudata dar frumoasa democratica. Doar ca s-a uitat si s-a pierdut si ea!
Oferta mea de 30 era sa iti arat, ca unul poate lua toti muncitorii de pe piata cu un salariu exagerat si restu ar ramane sa se uite in gol! Ca nu toti si-ar permite, in special cei care nu baga cardul. Intelegi ce zic, pricepi de ce e frumoasa idea cu plafonarea la 20, acolo muncitorii aleg singuri au optiuni! Mai zic o singură chestie și mă retrag, văd că Hero e și endorser la articol deci prezumez că e în temă dar sunt mirat că nu a comentat nimic, în fond decizia asta cu plafonarea e creația sa și mă așteptam măcar să zică un minim două vorbe pe temă, dar înțeleg că e și Red deci e cumva prins între și de asta stă pe bancă și citește. Bun și așa. Spor și să mă ierți că te-am supărat, nu era intenția mea!