Jim's News

Published in Romania - Political debates and analysis - 19 May 2024 03:29 - 3

Salutare!
Acest articol este un raspuns la cel al CP-ului.

In primul rand salut ideea de consultare.
Pentru a-mi putea exprima votul in cunostinta de cauza as avea nevoie de niste raspunsuri.
1. "Romania prin CP s-a angajat sa protejeze orice tara fosta PB impotriva agresiunii a unei alte tari foste PB" - De ce ? Pe noi s-a angajat cineva sa ne apere?
2. "Romania s-a angajat sa ofere ajutor in scop defensiv tuturor tarilor cu care a semnat MPP" - nu se puteau semna MPP-uri si fara aceste angajamente ?

In al doilea rand cred ca ai/ati angajat Romania la prea multe. Ar fi fost de preferat o consultare si inainte de luarea de astfel de obligatii.

In mod normal ar trebui sa ajutam Serbia potrivit angajamentelor luate dar e important de stiut daca asta va duce automat la un razboi cu CF pentru asta sigur ne va aduce dezavantaje mari fiind in pozitie clara de inferioritate fata de aceasta alianta.

Desi eu sunt un mare sustinator al consultarilor, al implicarii cetatenilor in deciziile importante ale guvernului, cred ca nu trebuie ignorata parerea majoritatii celor mai puternici luptatori activi de la noi, visa pentru ca ne place sau nu asta e jocul si grosul fortei militare e la ei.

Personal n-am nicio simpatie cu o tara anume (doar cu unii indivizi), imi place ca Romania sa aiba coloana vertebrala in politica externa dar mi-ar placea sa ne si pastram bonusurile si pozitia importanta. Poate e totusi posibila o cale de mijloc din care sa nu iesim prea sifonati.

Support

OchiReci

Comments (3)

1. "Romania prin CP s-a angajat sa protejeze orice tara fosta PB impotriva agresiunii a unei alte tari foste PB" - De ce ? Pe noi s-a angajat cineva sa ne apere? Pentru ca votul de destramare a PB a fost dat din punctul meu de vedere cu planul de a reimparti bonusurile intr-o alta forma de cum erau (Nu putea ataca Irlanda pe Sarbi, deoarece erau din aceeasi alianta, deci solutia, destramarea aliantei si apoi DoW). Ghinionul a fost ca Serbia are bonus la arme (cele mai cautate bonusuri in game), dar puteam fi noi Romania. Avem angajament de aparare reciproca cu toate tarile cu care avem MPP, inclusiv Bulgaria si Irlanda. 2. "Romania s-a angajat sa ofere ajutor in scop defensiv tuturor tarilor cu care a semnat MPP" - nu se puteau semna MPP-uri si fara aceste angajamente ? Tocmai asta e rolul unui MPP, sa ajutam defensiv o tara cand e atacata. Altfel nu mai semnam nimic, si suntem neutri (nu ne pasa).
Ok acum am inteles mai bine. (Eu sunt obisnuit cu alte jocuri in care semnarea unui MPP nu presupune neaparat si angajamentul de a apara tara respectiva)
Apreciez orice articol care are o idee, un punct de vedere deci vot și atât. Pe subiect am zis că îs neutru și nu comentez