The Guardian

Manga - Newspaper from Croatia -

Published in Croatia - Political debates and analysis - 15 May 2024 19:26 - 12

https://i.imgur.com/KMCtthn.jpeg




Pozdrav eHrvatski narode, dobrodošli u prvi članak odkad sam na poziciji CP-a pa ću vam u ovaj članak sažeti sve što se do sada događalo i gdje trenutno stojimo. 

https://i.postimg.cc/xdy3gDLj/a6dRZaq.png



- MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

Ovim djelom ministarstva se bave svi ministri jer je ovo najbitniji segment jedne edržave, također svakom igraču voljnom aktivnosti poručujem da se javi na pm igm ili discord na državnom kanalu. Što se tiće unutarnjih poslova to su primarne zadaće koje su me zatekle 10 dan kad sam preuzo CP poziciju neaktivne i neorganizirane eHrvatske. Zajednicu smo oformili kakvu takvu, još uvijek pokušajemo privući pokojeg igrača da nam se pridruže. Ovim putem bih molio sve Hrvate u drugim edržavama da se aktiviraju i uzmu eHrvatski cs, dajte nam priliku uvijek možete otići ako vam se ne svidi što neće biti ishod posve sam siguran. Funkciju PM-a drži Batko ali je raspisan za novog PM koji bi djelovao kao vCP, potrebna visoka aktivnost i volja.

- MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA/MINISTARSTVO OBRANE

Što se vanjskih poslova tiče tu djelujem samostalno, mark0st mi je savjetnik za sve pa tako i za to. Ne znam koliko ste upućeni u sve događaje što su nas zadesili pa ćemo počet od početka. eHrvatska je do 10 dana bila bez ikakvog vodstva i na dvije regije. Od tu smo uz veliku pomoć prvih MPPova i Srbije odnosno bivši CP i sadašnji koji su bili susretljivi i srdačni što se tiče pomoći i vraćanju regija. Prvi pokušaj saveza pod imenom EDEN nam je bio kratkog vijeka ali idalje smatram djelom uspješan jer je omogućio državama bivšeg saveza da ostvare veći suverenitet u eSvijetu, te potencijal za pisanje svoje samostalnije i ljepše epriče. Zahvalan sam svim saveznicima bivšim i sadašnjim jer što se tiče eHr mi smo uvijek tokom diplomatskih odnosa s bilo kojom državom bili svoji i ostali svoji, a vjeran saveznik smo bili i ostat ćemo !!! Još jednom se zahvaljivam Batashi na prilici da pokušan napraviti eHr državom i aktivirati zajednicu. Branimo regije koje smo zasad stekli te regije Lithuania polažemo apsolutna prava vlasništva koje nakon proxy bitke Švedska priznaje i ne osporava, te na područje Sjeverne Amerike gdje smo potpisali defenzivni pakt sa Meksikom i Irskom, zbog omogućavanja Meksiku prilike da proba oformiti svoju edržavu i aktivirati svoju zajednicu. O sadašnjim saveznicima sve najbolje samo ću reči da smo sada članica saveza CONSILIUM FORTITUDINIS - CF koji me oduševio kako funkcionira i svojim zalaganjem za nastanak saveza, u svakoj našoj bitki svjedočimo velikoj pomoći koji nam putem MPP-a pružaju. To zaslužuje zaseban članak tako da neću ulaziti u detalje, sve se vidi tako da je to jasno što se mene tiče. Svaki dan na državnom chatu i na discord državnom chatu će te dobiti upute sa prioritetima eHR i saveza. Funkciju MoD-a sam prepustio Nemetonu. Traži se savjetnik u tom djelu ministarstva.

- GUVERNER/MINISTARSTVO EKONOMIJE

Što se toga tiće, svi smo upućeni u ekonomiju i slabu održljivost što se tiće golda ali zasada država funkcionira i pokrivaju se svi segmenti koji su obavezni za jednu edržavu i goldi potrebni za funkcioniranje države ( MPP, DoW i attack ) i posjedujemo q5 bolnicu još par dana koju planiramo produžiti, daje 2500 health svakom igraču koji se nalazi u capital regiji Slavonija svakog day changea. Guverner vrti i kontrolira valute i omjer valute sa goldom na monetary marketu, za bilo kakvu ozbiljniju aktivaciju igm marketa moramo povećati brojnost koja će sama donijeti veću funkcionalnost marketa. Guverner je za vrijeme mog mandata mark0st i ostati će tako dogledno vrijeme.

https://i.postimg.cc/xdy3gDLj/a6dRZaq.png


U državi postoji jedan MU ZDRUG CROATIA koji se smatra i državni jer se bezuvjetno bori za eHrvatske interese, te se država i MU ponašaju kao jedno u potrebnim situacijama, zasada pokušaji rada unutar MU za tenkove i to nisu dosad urodili plodom te pozivam sve željne stvaranja jakog MU nek se jave, ne mogu sam to voditi, to mi treba netko spreman na žrtvu svog vremena.

https://i.ibb.co/27rswDG/4.jpg


Stranka eHrvatski Nacionalni Front je prva i jedina aktivna stranka zasad koja okuplja sve eHrvate koji žele imati makar minimalan utjecaj na eHr politiku, svaki mjesec svi koji planiraju biti aktivni iduće razdoblje nek se jave da im se omogući sudjelovanje u kongresu. Zbog efektivnosti pri provođenju zakona preko kongresa će u kongres se puštati samo igrači koji su spremni.



https://i.imgur.com/qLZDqyL.jpeg


Svi zainteresirani za državne poticaje pri dizanju training groundsa nek se jave na PM i dobiju predstavljen projekt koji planiramo aktivirati kao nužno za očuvanje jezgre ove zajednice, što je temelj za moguće buduće širenje.

https://i.postimg.cc/xdy3gDLj/a6dRZaq.png


S poštovanjem,
Manga CP of Croatia
MAJOR GENERAL OF ALL CROATIAN CITIZENS IN eCROATIA AND IN eDISASPORA 

https://i.imgur.com/eu4Nja6.jpeg



Support

ShinobiNesalomiv

Comments (12)

q7
no english?
taco
Only croatian version as this is some kind of report for my cp terms for Cro citizens
o7
gdje verzija na Grckom jeziku? Laugh
Dobar vam je avatar
eVokasi kao što reko sigurn sam u tebe da bi mogao moje ideje razumjeti i realizirati o7 Hvala
Omedetto. Kore wa kirei articke.
o7
hahahahahahahahahahahahaha
O7